yükleniyor

WordPress'te Siteye SEO Yapmak

Aktif olan ilk makalem sizlere wordpressin seo eklentilerinden bahsedeceğim. Biliyorsunuz ki wordpress kolay kullanımı ve seo konusunda bir idol olmasından dolayı google ve bir çok arama motorları tarafından çok seviliyor. Buda yetmezmiş gibi güzel eklentiler ile wordpress kendini modifiye ederek tamamen SEO lu hale geliyor. Böylece kolay ve emin adımlarla yükselmeniz sağlanıyor.

Bu makalede sadece wordpress için site içi seo konusuna değineceğiz. Eklentiler ile bunu yapmayı öğreneceğiz.

1. Şimdi ilk eklentimize gelelim. WordPressin olmazsa olmazlarından All in one SEO eklentisini google da aratıp sitemize kuruyoruz. WordPress pluginler kısmından etkinleştiriyoruz.

Aslında bunun pek ayarı yok ama bir kaç tiyo vereceğim size.

Eklentiyi kurduktan sonra ayarlarına girerek başlık, anahtar kelime ve açıklama bölümünü aşağıda anlattığım gibi dolduruyoruz.

Başlık Bölümü

Arama motorları bir siteyi indexlediği zaman başlığındaki 70 karakter dışında kalan karakterlere önem vermezler ve hatta çoğu zaman uzun başlıklı siteler spam sayılarak filtreye takılabilir. Bu sebeple başlığımızın uzunluku kısa ve öz olmalı. 60 karakteri geçmeyecek şekilde düzenliyoruz.

Açıklama Bölümü

Açıklama bölümünde karakter sınırlaması aynı başlık bölümünde olduğu gibi yine var fakat bunda sınır 160 karakterdir. 160 karakteri geçmeyecek şekilde sitenizi tanıtın ve anahtar kelimeleriniz maksimum 2şer defa geçsin açıklama yazınızda. Yoğunluk açısından önemli bu konu.

Anahtar Kelime Bölümü

Anahtar kelime uzunluk sınırı yok fakat kendini tekrarlayan gereksiz anahtar kelimeler kullanmak yerine birden çok anahtar kelime içeren kombinasyonlar kullanabiliriz. Yoğunluk buradada önemli olduğundan tekrardan kaçının öz bir şekilde hitap ettiğiniz bütün anahtar kelimeleri fazla uzun olmayacak tarzda yazın.

2. Eklentimiz ve hatta eklentilerimiz Google Xml Sitemap, Google Xml Sitemap For mobile, Google Xml Sitemap for image. Bu eklentileri internetten indiriyorsunuz veya eklentilerimiz bölümünden ekle dedikten sonra çıkan kutucuğa ismini yazıp kuruyorsunuz. Ayarları yok site haritalarınızı oluşturup webmastertools dan google gönderin.

3. Eklenti Gzippy eklentisidir. Bunuda kuruyorsunuz zaten herhangi bir yerde ayarı çıkmıyor. Sadece kurun. Eklentinin yaptığı html sayfalarınızı sıkıştırarak daha hızlı açılmasını sağlıyor.

4. Scripts Gzip eklentisini kuruyoruz. Bu eklenti sayfanızda kullandığınız fazla css ve js dosyalarınızı birleştirip sıkıştırarak gereksiz sorguları azaltır ve sayfanızın daha hızlı açılmasını sağlar. Kesin kullanmanız gereken önemli eklentilerden birisi.

Hizmetlerimiz ve çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
X

Müşteri Paneli

Şifremi Unuttum!

Henüz Hesabınız Yok mu?

Hemen Hesap Oluştur!